Turski savez negirao kaznu za Demirala, sutra će povući svoj potez!

5 juillet 2024 0 Par

Defanzivac turske nogometne reprezentacije Merih Demiral suspendiran je na dvije utakmice nakon geste koju je napravio nakon pobjede njegove momčadi u osmini finala Eura protiv Austrije, prenose njemački mediji.

Međutim, Turski nogometni savez je priopćio u četvrtak kako vijest o kazni nije istinita jer “UEFA još nije okončala istragu”.

“Imamo rok do petka ujutro iznijeti svoje argumente protiv kazne”, navodi se. Europska nogometna federacija (UEFA) je otvorila istragu protiv Demirala zbog “navodno nedoličnog ponašanja” u utakmici u kojoj je Turska pobijedila Austriju 2:1 izborivši plasman u četvrtfinale.

Demiral pobjedu pozdravio simbolom ekstremističke ideologije
Turski branič, koji je zabio oba gola, je pobjedu proslavio “vučjim pozdravom”, odnosno simbolom “Sivih vukova”, pokreta koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost “turske rase”. Njihov je rad zabranjen u Francuskoj, njihovi simboli ne smiju se koristiti u Austriji, dok je rad “Sivih vukova” u Njemačkoj pod posebnim nadzorom.

“Simbolima turskih desničarskih ekstremista nije mjesto na našim stadionima,” rekla je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser u objavi na X. Ako se vijest o kazni pokaže istinitom, Demiral će moći ponovo igrati tek ako Turska izbori plasman u finale. Turska će u subotu u Berlinu u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske, prenosi Index.

Podsjetimo, Albanac Mirlind Daku kažnjen je od UEFA-e na dvije utakmice nakon što je poslije remije protiv Hrvatske (2:2) uzvikivao uvredljive parole upućene Sjevernim Makedoncima i Srbima.

The post Turski savez negirao kaznu za Demirala, sutra će povući svoj potez! appeared first on Sve Osim Politike.