Zvanično: Mostarski Velež doveo Brazilca!

5 juillet 2024 0 Par

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je brazilski fudbaler Rodrigo Souza Nascimento od danas novi igrač Kluba.

“Danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisan ugovor koji će ovog veznog fudbalera vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Rodrigo Souza Nascimento rođen je 31. maja 2002. godine u brazilskoj Marabi. Karijeru profesionalnog fudbalera započeo je u omladinskim kategorijama brazilske ekipe Criciuma, da bi potom vrijedno iskustvo skupljao u ekipi Sampaio-MA. Po povratku u matični klub, odlazi u redove ekipe Confiaca gdje kao posuđen igrač provodi narednu sezonu. U redove mostarskih Rođenih dolazi upravo iz kluba gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru.

Radi se o lijevonogom veznom fudbaleru koji može odgovoriti i odbrambenim zadacima te koji će sasvim sigurno pojačati konkurenciju u timu trenera Damira Čanadija pred sva iskušenja koja naše Rođene očekuju u narednom periodu, kako na domaćoj, a sigurno tako i na evropskoj fudbalskoj sceni.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu.”, poručili su iz mostarskog kluba.

The post Zvanično: Mostarski Velež doveo Brazilca! appeared first on Sve Osim Politike.