Je li moguće da se ovo događa u četvrtfinalu Eura? UEFA hitno mora reagovati!

6 juillet 2024 0 Par

Francuska je pobijedila Portugal nakon izvođenja jedanaesteraca (5:3) i plasirala se u polufinale Eura u Njemačkoj.

Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 0:0, a João Félix je promašio odlučujući penal za Portugal. Francuzi su zasluženo prošli dalje, pogotovo s obzirom na izvođenje penala.

Cristiano Ronaldo je tijekom izvođenja svog penala napravio prekršaj, zaustavljajući se i krećući se unazad, što je protivno pravilima. Glavni sudac, Englez Michael Oliver, nije reagirao na Ronaldov prekršaj.

Oliverov zadatak bio je pratiti izvođače penala, ali je propustio uočiti Ronaldovu “prevaru”. Iako Ronaldov penal nije bio odlučujući, ova situacija je izazvala kontroverze.

Cristiano Ronaldo scored his penalty, Messi Missed his.

One got carried to the Semifinal, One let down. Story of their careers

pic.twitter.com/htyO4hEhEM

— Preeti (@MadridPreeti) July 5, 2024

UEFA će morati analizirati suđenje na ovom turniru zbog brojnih spornih situacija, uključujući i utakmicu između Španjolske i Njemačke.

Ove kontroverze naglašavaju potrebu za boljom regulacijom i praćenjem pravila tijekom utakmica. Mike Maignan, francuski golman, nije bio prevaren Ronaldovim manevrom. Srećom po Francuze, njihova pobjeda nije ovisila o tom spornom penalu.

Portugalski tim je razočaran ispadanjem, dok su Francuzi zadovoljni prolaskom u polufinale.

UEFA će vjerojatno razmotriti uvođenje strožih mjera za praćenje izvođenja penala. Turnir je do sada bio pun napetih i kontroverznih trenutaka.

Sudac Oliver će sigurno biti podvrgnut kritici zbog svojih odluka. Francuska sada s nestrpljenjem očekuje polufinale.

The post Je li moguće da se ovo događa u četvrtfinalu Eura? UEFA hitno mora reagovati! appeared first on Sve Osim Politike.