Osim isprozivao Ronalda: Teret, neuspjeli eksperiment, ne može ništa, ne postoji frajer

6 juillet 2024 0 Par

Amar Osim, trofejni bosanskohercegovački trener i stručni komentator BHRT-a tokom EURO-a, iznio je oštre kritike na račun uloge koju je selektor Portugala, Roberto Martinez, dodijelio Cristianu Ronaldu na takmičenju u Njemačkoj. Osim je naglasio da Ronaldo nije pružio očekivane performanse te da je Martinezova odluka o njegovoj ulozi u timu bila pogrešna.

Portugal je eliminisan u četvrtfinalu takmičenja nakon dramatičnog izvođenja penala protiv Francuske. Raspucavanje penala bilo je napeto, a Portugal nije uspio izboriti plasman u polufinale, čime su njihove nade za osvajanje titule završene.

Francuska je nakon pobjede protiv Portugala nastavila takmičenje i otišla na megdan Španiji u polufinalu. Osimovi komentari reflektuju razočaranje mnogih navijača i stručnjaka koji su očekivali više od Ronalda i portugalske reprezentacije na ovogodišnjem EURO-u.

– Teret. Eksperiment koji nije uspio jer si ti u zadnje tri utakmice zabio nula golova. Nije smio imati ovako jaku ulogu. Prije godinu i po je u Dohi puno manje igrao. Sad poslije godinu i po, gdje si godinu i po stariji igraš sve utakmice, sve minute. Vidiš da on ne može ništa tu. Ne može stoperima pobjeći, ni slučajno, ne može ih predriblati, ne može skok… – rekao je Osim u studiju BHRT-a poslije utakmice Portugala i Francuske.

– Na ničije lopte ne ideš nikako jer ti to tijelo više ne može podnijeti. Portugal je igrao bez špica. Ne mogu da vjerujem da neko drugi ne bi zakuhao, zamahnuo…On ne može ništa. Ni proturiti, pobjeći, ni skočiti, ni zadržati, ni udariti. Igraš bez špica, čovječe. Ne postoji frajer – nastavio je Osim.

The post Osim isprozivao Ronalda: Teret, neuspjeli eksperiment, ne može ništa, ne postoji frajer appeared first on Sve Osim Politike.