Amara Dedića žele najveći evropski klubovi, ali bi mogao šokirati javnost transferom?

7 juillet 2024 0 Par

Amar Dedić, kapiten Salzburga, uskoro bi mogao pronaći novog poslodavca.

Nedavno su se brojni klubovi zainteresirali za usluge bosanskohercegovačkog reprezentativca. Posljednji zainteresirani klub bio je Napoli, a sada je turski prvak Galatasaray navodno pokrenuo “operaciju Dedić”.

Novinar Ertan Suzgun na društvenoj mreži X (bivši Twitter) objavio je da je Galatasaray ponudio Salzburgu sedam miliona eura za Dedića. Ipak, malo je vjerovatno da će Salzburg prihvatiti tu ponudu.

Naime, Dedić ima još tri godine ugovora sa Salzburgom. Tržišna vrijednost mu iznosi 20 miliona eura. Turski novinar Burhan Can Terzi također potvrđuje vijest o ponudi.

Prema Terziju, Dedićev ugovor sadrži izlaznu klauzulu od 15 miliona eura. Ovo znači da bi Galatasaray morao platiti tu klauzulu da bi osigurao Dedićev prelazak.

Bez obzira na to, interes za Dedića ne jenjava. Njegove kvalitete prepoznali su mnogi europski klubovi. Njegova budućnost u Salzburgu sada je pod velikim znakom pitanja.

Ako Galatasaray poveća svoju ponudu, možda će uspjeti osigurati njegov transfer.

Do tada, Dedić nastavlja igrati za Salzburg.

The post Amara Dedića žele najveći evropski klubovi, ali bi mogao šokirati javnost transferom? appeared first on Sve Osim Politike.