Namještao utakmice za 300 eura. Sada sudi polufinale Eura

8 juillet 2024 0 Par

Njemački nogometni sudac Felix Zwayer bit će glavni sudac polufinalne utakmice Europskog prvenstva u Njemačkoj između Engleske i Nizozemske, objavila je UEFA.

Zwayer je 2006. godine bio kažnjen šestomjesečnom suspenzijom zbog optužbi za primanje novca od suca Roberta Heuzera, koji je suspendiran zbog namještanja utakmica. Prema izvještaju njemačkog lista “Die Zeit” iz 2014., presudom je utvrđeno da je Zwayer primio 300 eura od Heuzera prije utakmice 2004. godine te da nije odmah prijavio incident.

Ovo će biti četvrta utakmica na kojoj će Zwayer suditi na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Drugo polufinale, u kojem se sastaju Francuska i Španjolska, sudit će slovenski sudac Slavko Vinčič. UEFA je donijela odluku o imenovanju sudaca za polufinalne utakmice nakon pažljivog razmatranja.

Zwayer ima bogato iskustvo u suđenju na međunarodnim natjecanjima. Incident iz 2006. godine nije spriječio Zwayera da nastavi svoju karijeru i postane jedan od najuglednijih sudaca.

Njegovo imenovanje za polufinalnu utakmicu naglašava povjerenje koje UEFA ima u njegove sposobnosti. Suci igraju ključnu ulogu u osiguravanju pravednog tijeka utakmica.

UEFA se trudi imenovati suce s najboljim kvalifikacijama i iskustvom za važne utakmice. Engleska i Nizozemska očekuju pravedno suđenje u svojoj polufinalnoj utakmici. Vinčič će također imati važan zadatak u vođenju polufinala između Francuske i Španjolske.

The post Namještao utakmice za 300 eura. Sada sudi polufinale Eura appeared first on Sve Osim Politike.