Revolucionarna lopta spremna je za završnicu Eura. Evo po čemu je drugačija od drugih

Revolucionarna lopta spremna je za završnicu Eura. Evo po čemu je drugačija od drugih

8 juillet 2024 0 Par

Španija i Francuska sutra od 21 sat u Münchenu igraju prvu utakmicu polufinala Eura. Drugi par čine Nizozemska i Engleska, a ta se utakmica igra u srijedu od 21 sat u Dortmundu. Finale se igra u nedjelju od 21 sat u Berlinu. Adidas je uoči završnice turnira objavio novu loptu Fussballliebe Finale i s njom će se igrati polufinale i finale.

U odnosu na loptu Fussballliebe, kojom se igralo u dosadašnjem tijeku natjecanja, lopta za samu završnicu turnira vizualno je drugačija. Na dizajn koji je postavljen za prvi dio Eura sada su dodani detalji koji dopunjavaju crvene, zlatne i crne detalje koji su na lopti bili kao boje domaćina.

Bijela podloga sada je srebrna i simbolizira boju pehara. Sama boja je posebno pravljena i testirana kako bi proizvođač bio siguran da neće imati neprihvatljiv odsjaj na terenu koji bi mogao ometati igrače.

Lopta je doživjela i promjene oko tehničkih stvari. Imat će posebnu tehnologiju koja je direktno povezana s VAR sobom. Ona će prikupljati sve podatke i slati ih u VAR sobu u realnom vremenu. Ova inovacija će, u kombinaciji s pozicijom igrača i umjetnom inteligencijom, doprinijeti poboljšanju tehnologije poluautomatskog zaleđa, piše adidas, prenosi Index.

The post Revolucionarna lopta spremna je za završnicu Eura. Evo po čemu je drugačija od drugih appeared first on Sve Osim Politike.