UEFA i Irfana Peljtu poslala kući

9 juillet 2024 0 Par

Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovački sudac, vratio se u Sarajevo nakon što je završio svoje obveze na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Peljto je na EURO-u bio četvrti sudac i delegiran je na pet utakmica. Posljednju je sudio u osmini finala između Njemačke i Danske. U grupnoj fazi, Peljto je sudio utakmice između Nizozemske i Austrije, Gruzije i Češke, Škotske i Švicarske te Poljske i Nizozemske. Ostao je u Elitnoj kategoriji UEFA-inih sudaca i sljedeće sezone će suditi utakmice Lige prvaka.

Pored Peljte, BiH je na Europskom prvenstvu predstavljao i Senad Abrišimbegović kao rezervni pomoćni sudac. Polufinalni susret između Španjolske i Francuske sudit će Slavko Vinčić. Drugi polufinalni dvoboj između Nizozemske i će voditi Felix Zwayer.

Peljto je pokazao izvrsne sudačke sposobnosti tijekom prvenstva, što mu je osiguralo ostanak u elitnoj kategoriji. Njegovo sudjelovanje na EURO-u bilo je važno za reprezentaciju BiH.

Sarajevo je ponosno na svog najboljeg suca. UEFA je prepoznala Peljtine kvalitete i povjerila mu odgovorne zadaće na prvenstvu.

Naredna sezona Lige prvaka donijet će mu nove izazove i prilike. Peljtina posvećenost i stručnost doprinose ugledu bosanskohercegovačkog suđenja na međunarodnoj sceni.

The post UEFA i Irfana Peljtu poslala kući appeared first on Sve Osim Politike.