Trener Veleža iznenadio izjavom o evropskom protivniku samo dan pred utakmicu

9 juillet 2024 0 Par

Fudbaleri Veleža sutra će na stadionu “Grbavica” igrati meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Inter Club d’ Escaldes iz Andore.

Trener Veleža Damir Čanadi kazao je na današnjoj konferenciji za medije da o protivniku nema dovoljno informacija, te da očekuje da će Inter igrati stil španskog fudbala, piše Klix.

– Imaju dosta Španaca u ekipi, tako da će tim stilom igrati. Nisam se susretao sa timovima iz Andore i nemam mnogo informacija, ali ni oni ne znaju mnogo o nama. Mi smo u fazi priprema i za sada smo se dobro uklopili. Želimo da prođemo ovo kolo, to je glavni cilj. Sutra ćemo morati funkcionisati jer igramo kući pred našim navijačima – izjavio je trener Veleža.

Vjeruje da obje ekipe imaju podjednake šanse za prolaz dalje, te da respektuje protivnika.

– U ekipi vlada pozitivna atmosfera. Dugo sam u fudbalu i nisam često vidio da ekipa ovako lako usvaja trenerove ideje. Sutra to trebamo pretvoriti u dobar rezultat – dodao je.

Igrač Veleža Nermin Haskić složio se sa trenerom o malom broju dostupnih informacija o timu iz Andore.

– Slobo poznajemo protivnika, informacija nema mnogo. Na instagramu sam video neke od igrača Intera, ali oni ne objavljuju mnogo, tako da ništa posebno Nismo mogli saznati o ekipi – kazao je Haskić.

Dodao je da stariji igrači u ekipi Veleža pokušavaju održavati dobru atmosferu u svlačionici, te da se u meču protiv Šibenika moglo vidjeti da ekipa dobro usvaja trenerove ideje, prenosi Klix.

The post Trener Veleža iznenadio izjavom o evropskom protivniku samo dan pred utakmicu appeared first on Sve Osim Politike.