Lamine Yamal – od ovog trenutka ćete ga još više voljeti!

Lamine Yamal – od ovog trenutka ćete ga još više voljeti!

10 juillet 2024 0 Par

Prvi polufinalni susret Evropskog fudbalskog prvenstva večeras su na stadionu Allianz Arena u Minhenu odigrale selekcije Španije i Francuske, a Španci su uspjeli slaviti pobjedu i plasirati se u finale Eura (2-1).

Španija je od prve minute krenula ofanzivno, ali su Francuzi ti koji su prvi stigli u prednost. Nakon fantastične asistencije Mbappea, gol Španije pogodio je Kolo Muani u devetoj minuti utakmice na veliko oduševljenje francuskih navijača.

Međutim, Španci su vrlo brzo odgovorili, i to preokretom. U 21. minuti Lamine Yamal je postigao prekrasan pogodak, možda i najljepši na turniru do sada za poravnanje na 1-1, da bi samo pet minuta kasnije Olmo postigao gol za potpuni preokret.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli golove, ali prilika nije nedostajalo.

Drugo poluvrijeme ponudilo je također dobru i intenzivnu utakmicu, ali nije bilo pogodaka, pa je Španija prvi finalist Eura, reklo bi se potpuno zasluženo.

Protivnika u finalu čeka do sutra navečer, kada se sastaju Engleska i Nizozemska. Tada ćemo dobiti i drugog finalistu ovog takmičenja.

Prvo ime večerašnjeg polufinala je definitivno 16-godišnji Lamine Yamal, dječak koji je večeras postao najmlađi strijelac Eura u historiji i to na spektakularan način.

Podsjetimo se i izjave njegove bake nakon prvog potpisanog profesionalnog ugovora sa Barcelonom:

“Veoma sam zadovoljna produženjem. On je moj prvi unuk i uvijek sam vjerovala u njega.”

A Yamal baki uzvraća ogromnom ljubavlju i maksimalno je voli i poštuje. Ovaj dječak je definitivno primjer svima u ovom izopaćenom svijetu naopakih vrijednosti.

The post Lamine Yamal – od ovog trenutka ćete ga još više voljeti! appeared first on Sve Osim Politike.