Gattuso: “Osjećam se kao da treniram Real Madrid”, otkrio i što mu je rekao Mourinho

11 juillet 2024 0 Par

Poslije rušenja Fenerbahçea i Joséa Mourinha, trener Hajduka Gennaro Gattuso je podvukao da treba ostati čvrsto na zemlji.

– Dosta smo patili u prvom poluvremenu, držali linije i izdržali pritisak, stabilizirali se u nastavku, a onda na koncu i pobijedili. Ne bih želio pričati samo o strijelcu Durdovu, nego o cijeloj momčadi. On je još mlad, 2007. godište, još pije milijeko i treba ga pustiti da se razvija svojim ritmom, što manje priče, to bolje – naglasio je Gattuso.

Niste primili gol od kluba koji je prošle sezone osvojio 99 bodova?

– Znamo kakva su oni momčad do jučer su neki igrači igrali u Manchester Unitedu ili Manchester Cityju. Veliki su to igrači, ali mi smo ovdje na pripremama prošli Šahtar i Fener, a sad nam dolaze neke manje momčadi. Bitno je ne poletjeti previše.

Što treba popraviti u igri do starta protiv HB-a u Konferencijskoj ligi?

– Početni udarci moraju nam biti sigurniji u razvoju akcija, odnosno otkloniti strah od pogreške i biti sigurniji. Mi se još uvijek uigravamo i igramo riskantan nogomet. Najbitnije mi je da igračima usadim u glavu ove ideje – odlučan je trener Bijelih, čija momčad se vraća u Split, prenose Sportske Novosti.

– Sretan sam nakon ovih 21 dana i osjećam se kao da treniram Real iz Madrida. Svako jutro se budim i sa zadovoljstvom idem raditi s ovim momcima čiji mi se mentalitet jako sviđa jer ulažu maksimalni trud i vidi se da sve rade sa srcem. Isto se na tome zahvaljujem i svim svojim suradnicima, svima iz kluba, kao i novinarima koji nas vjerno prate. Prije puta u Split napravili smo i video o svemu. Mi ne možemo kupiti igrače od 20 milijuna eura, ali možemo od ovih napraviti bolje i izmisliti nove, odnosno iz naše akademije kao što je i Durdov. Odradili smo dosad šest utakmica i 33 treninga, a sada ćemo polako smanjivati intenzitet – najavio je Gattuso, uz dodatak:

– U kratkom razgovoru José Mourinho mi je rekao da je iznenađen što sam preuzeo Hajduk nakon klubova koje sam vodio, ali za mene nema razlike, uvijek dajem sve.

Izvor: Sportske Novosti

The post Gattuso: “Osjećam se kao da treniram Real Madrid”, otkrio i što mu je rekao Mourinho appeared first on Sve Osim Politike.