Minhenski gigant ne staje: Bayern zvanično doveo još jedno pojačanje za 56.000.000 eura!

11 juillet 2024 0 Par

Joao Palhinha je novi nogometaš Bayerna iz Münchena. Bavarci su tražili igrača sredine terena i pronašli ga u Fulhamu. Palhinha je od danas službeno član Bayerna iz Münchena.

Plaćen je 56 miliona eura, što je rekordna prodaja Fulhama. Palhinha je u utorak napunio 29 godina, a ugovor s Bayernom je potpisao na četiri godine.

“Jedan od najsretnijih dana u mom životu. Igrat ću za jedan od najboljih klubova Europe. San mi se ostvario, ponosan sam. Želim titule s Bayernom i dat ću sve od sebe”, rekao je on.

Ovaj zadnji vezni je ponikao u školi Sportinga iz Lisabona, igrao je na posudbama za Moreirense, Belenenses i Bragu, a u Fulhamu je od 2022. godine. Standardni je reprezentativac Portugala, odigrao je 31 utakmicu.

Inače, on je sedmo pojačanje Bayerna u ovom prijelaznom roku, prethodno su stigli Michael Olise (Palace), Hiroki Ito (Stuttgart), Bryan Zaragoza (Granada), Nestory Irankunda (Adelaide), Armindo Sieb (Greuther) i Eric Dier (Tottenham).

Ukupno je Bayern do sada potrošio 145 miliona eura na transfere.

The post Minhenski gigant ne staje: Bayern zvanično doveo još jedno pojačanje za 56.000.000 eura! appeared first on Sve Osim Politike.