Tužan razlog sukoba na Copa Americi: Napadnute su porodice..

11 juillet 2024 0 Par

Utakmica polufinala Copa Americe između Urugvaja i Kolumbije ostala je zapamćena po neviđenom haosu, kada su se sukobili igrači i navijači. Razlog za ovaj sukob bio je taj što su porodice urugvajskih igrača bile ugrožene na tribinama.

Iako je Kolumbija pobijedila Urugvaj s rezultatom 1:0, ružne scene nakon utakmice bacile su sjenu na njihov trijumf. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, nastao je kaos na terenu i tribinama, a u tuči su sudjelovali i igrači i navijači.

Urugvajski nogometaši su se u jednom trenutku popeli na tribine i sukobili se s kolumbijskim navijačima. Liverpoolov igrač Darwin Nunez je snimljen kako s stolicom u rukama kreće na kolumbijske navijače, razmjenjujući udarce s njima. Razlog sukoba ubrzo je otkriven – Kolumbijci su gađali dio tribine gdje su bile smještene porodice urugvajskih igrača.

Urugvajci to nisu mogli oprostiti i krenuli su u fizički obračun. Kapiten Urugvaja, Jose Maria Gimenez, izjavio je da je situacija bila katastrofalna jer na tribinama nisu bila prisutna osiguranja, a njihovi su obitelji bile ugrožene. Naglasio je da su njihovi bližnji, uključujući novorođenčad, bili na tribinama i da su nogometaši morali sami braniti svoje obitelji.

Optužio je nekoliko navijača koji su bili pijani za početak nereda.

Darwin consoling one of his children after HE himself had to go fight Colombian fans because there was no security and bring his family to the field.#Uruguay #Colombia #CopaAmerica pic.twitter.com/lSAtaq9IbQ

— Favian Renkel (@FavianRenkel) July 11, 2024

Podsjetimo, pobjedom od 1:0, Kolumbija je osigurala finale Copa Americe protiv Argentine koje će se igrati u nedjelju.

The post Tužan razlog sukoba na Copa Americi: Napadnute su porodice.. appeared first on Sve Osim Politike.