“Ronaldo je spriječio Portugal da ide dalje”

6 juillet 2024 0 Par

Reprezentacija Portugala oprostila se od Europskog prvenstva nakon što je bolja od nje bila Francuska boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nakon 90 minuta i dodatnih 30 minuta produžetka, rezultat je bio 0:0, a u raspucavanju penala ukupno 5:3 za Francuze. Jedini udarac s bijele promašio je Joao Felix. Ispadanje Portugala znači i kraj Cristiana Ronalda na Euru.

Portugalska ikona turnir u Njemačkoj završila je bez postignutog gola iz igre, unatoč čak 23 upućena udarca.

Na svom šestom europskom prvenstvu prvi put odigrao je turnir na kojem nije postigao gol iz igre, a svojim izvedbama tjerao je čak i portugalske medije da se pitaju je li Ronaldo u početnoj postavi prednost ili uteg za reprezentaciju, prenosi Index.

Daniel Riolo, novinar kojeg na X-u (bivši Twitter) prati više od 600.000 ljudi, smatra da to uopće nije upitno.

“Sviđa mi se Portugal, to sam uvijek govorio. Ima sjajne igrače. Čudi me što nakon 2016. godine, kad su osvojili Euru, Portugal nije ostvario bolje rezultate”, napisao je Riolo nakon ispadanja Portugala i dodao:

“Razumijem da je Cristiano Ronaldo legenda, ali on već godinama ne pridonosi. Isto je bilo i sad. Portugal je igrao s desetoricom. Napisao sam i ranije, ne sviđa mi se gledati ga ovakvog. On je legenda, morate mu se diviti, ali on je spriječio Portugal u šansi da ode dalje na ovom Euru.”

Ronaldo (39 godina) je u Njemačkoj vjerojatno igrao svoj posljednji Euro. Želja mu je nastupiti na Svjetskom prvenstvu za dvije godine. Za reprezentaciju Portugala je odigrao 212 utakmica, zabio 130 i asistirao za 47 golova.

The post “Ronaldo je spriječio Portugal da ide dalje” appeared first on Sve Osim Politike.