United završava veliki transfer, ali svi se dive potezu Hasana Salihamidžića

8 juillet 2024 0 Par

Hasan Salihamidžić više nije sportski direktor minhenskog Bayerna, ali njegove pregovaračke sposobnosti i dalje donose koristi bavarskom klubu.

Manchester United je blizu završetka velikog transfera nizozemskog napadača Joshue Zirkzeea iz Bologne, za kojeg će platiti oko 40 miliona eura. Ovaj transfer direktno se tiče Bayerna jer je Zirkzee prije dvije godine prešao iz Minhena u Bolognu, a tada je transfer dogovarao upravo Salihamidžić.

Legendarni Braco je dozvolio da Zirkzee napusti Bayern za samo 8,5 miliona eura, ali je uključio klauzulu prema kojoj Bayernu pripada 50 posto od sljedećeg transfera.

Salihamidžić je prepoznao Zirkzeeov potencijal i predvidio da će mu Bologna biti odskočna daska u karijeri. Zahvaljujući toj klauzuli, Bayern će sada zaraditi 20 miliona eura.

Manchester United već je postigao dogovor o osobnim uvjetima Zirkzeeovog ugovora i sada preostaje dogovor s Bolognom. Klub s Old Trafforda spreman je aktivirati otkupnu klauzulu od 40 miliona eura, ali pokušava spustiti cijenu.

Prošle sezone, Zirkzee je u Seriji A za Bolognu odigrao 34 utakmice, postigao 11 golova i upisao 5 asistencija.

The post United završava veliki transfer, ali svi se dive potezu Hasana Salihamidžića appeared first on Sve Osim Politike.