Velež predstavio dresove za novu sezonu (FOTO)

Velež predstavio dresove za novu sezonu (FOTO)

8 juillet 2024 0 Par

Svečanim potpisivanjem ugovora sa renomiranim njemačkim proizvođačem sportske opreme – kompanijom Puma, FK Velež je 8. jula 2024. godine okrenuo novu stranicu u svojoj historiji i ušao u porodicu eminentnih evropskih fudbalskih velikana.

Na gala večeri u prekrasnom okruženju Emporia Hotela u Mostaru, FK Velež i brend Puma potpisali su značajno partnerstvo, nakon čega su službeno predstavljeni novi dresovi Rođenih za predstojeću sezonu.

VELEŽ PRVI I JEDINI PARTNER PUME IZ BiH

Puma je simbol inovacije, slobode pokreta, kvaliteta i istinskog sportskog duha, svih onih vrijednosti koje i FK Velež dijeli sa novim partnerom. Ovaj ugovor ne samo da će obogatiti klupsku ponudu, već će i unaprijediti sposobnosti za ostvarenje još većih uspjeha na terenu. U ime kompanije Puma prisutnima u Mostaru se obratio senior menadžer Armin Sulejmanović. Sulejmanović je kazao:

“Prije svega željeli smo proširiti tržište i na regiju, tačnije na Bosnu i Hercegovinu. Čast je i zadovoljstvo da smo imali priliku komunicirati sa ljudima iz Veleža. Ovo je veliki i prepoznatljiv klub, a naš motiv je bio da sarađujemo sa jednim od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Sretan sam da smo sve stigli u rekordno kratkom vremenu. Velež će u budućnosti imati dresove sa najkavlitetnijim materijalom, kao što imaju fudbaleri Mančester Sitija ili Borusije Dortmund.”

Foto: FK Velež Mostar

Potpisivanje ugovora s Pumom znači i da FK Velež ulazi u njihovu veliku porodicu skupa sa globalnim fudbalskim gigantima kao što su Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund, Fenerbahce i brojni drugi. Istovremeno, FK Velež postaje prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će na svojoj opremi nositi amblem ovog renomiranog proizvođača sportske opreme.

Najbolje potpisani ugovor u historiji FK Velež.

“Ovo je najbolje potpisani sponzorski ugovor u historiji FK Velež, ako izuzmemo Grad Mostar, Hercegovačko–Neretvanski kanton i Vladu FBIH. Dva su razloga zašto je važno da imamo ugovor sa Pumom. Prvi je zato što je Puma premium brend a drugi je što je Fudbalski klub Velež prvi klub u novijoj historiji Bosne i Hercegovine koji ima saradnju sa ovim brendom. Dobili smo jako kvalitetan sponzorski ugovor i to govori koliko je Velež prepoznat kao ozbiljan i respektabilan partner, u svakom smislu” – istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež gospodin Senad Kevelj.

“Velež mora da konstantno pravi korake prema naprijed a siguran sam da nam je to sa Pumom uspjelo. To je pokazatelj da pored infrastrukture pravimo još jedan iskorak sa Pumom. i u sportskom i u marketinškom smislu. Činimo sve da kontinuirano Klub podižemo na veći nivo, iznad onoga u kojem se trenutno nalazimo. Ponosni smo što smo baš mi prvi tim u BiH koji smo uspjeli dovesti Pumu kao sponzora“ – riječi su zamjenika predsjednika FK Velež Admira Rahimića.

U novoj garnituri dresova na gala večero su prošetali mostarski Rođeni – Osman Hadžikić, Ante Oreč, Edis Nanić i Nermin Haskić. Novi dresovi FK Velež i kompanije Puma kombiniraju vrhunski dizajn i kvalitet materijala, a izvedeni su u minimalističkom stilu sa suptilnim detaljima, simbolizirajući snagu i eleganciju mostarskog kluba. Materijali korišteni za izradu su posljednje generacije, izuzetno kvalitetni, pružajući igračima neophodnu udobnost, fleksibilnost i ventilaciju tokom perioda visokog intenziteta tjelesne aktivnosti.

Gala večeri u Mostaru prisustvovale su brojne osobe iz javnog, sportskog, političkog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, a među njima mogli su vidjeti nekadašnji fudbalski asovi…nabrojati neka značajna sportska imena i sl.
Događaj je upotpunio freestyle fudbalski performans u izvedbi Maida Delića, zatim DJ zadužen za vrhunski muzički ugođaj, te Narentas beauty corner luksuzne kozmetike iz srca Hercegovine.

The post Velež predstavio dresove za novu sezonu (FOTO) appeared first on Sve Osim Politike.